Loading...

Proizvodi

DUOVIT 

 

 

Vitamini su tvari visoke biološke vrijednosti koje sudjeluju u brojnim biohemijskim procesima u organizmu. U metabolizmu ugljičnih hidrata, bjelančevina i masti te radu nervnog sistema sudjeluju vitamini grupe B (Bi, B2, B6, pantotenska kiselina i nikotinamid). Za razvoj epitelnih stanica i sintezu vidnog pigmenta potreban je i vitamin A.

 

Vitamin D regulira iskorištavanje kalcija i omogućuje pravilnu mineralizaciju kostiju i zuba. Vitamin C pospješuje apsorpciju željeza i sudjeluje u mnogim oksido-redukcijskim procesima u organizmu. Vitamin E je fiziološki antioksidans koji štiti stanične membrane od oštećenja te održava njihovu funkcijsku i sposobnost.


Minerali i oligoelementi su od iznimnog značenja za organizam. Ugrađuju se kao sastojci potpornog tkiva ili kao aktivatori i sastojci enzima i hormona. Kalcij i fosfor imaju ključnu ulogu u mineralizaciji kostiju i zuba. Kalcijevi ioni aktiviraju brojne enzime, sudjeluju ureguliranju tonusa srčanog mišića, kod prenosa nervnih impulsa i reguliraju propusnost staničnih membrana. Željezo i bakar su zajedno s vitaminima grupe B nužni za nastanak eritrocita. Magnezij, mangan, cink i molibden sudjeluju kao sastavni dijelovi enzima u brojnim reakcijama važnim za organizam. Djelovanje vitamina i minerala međusobno je tijesno povezano, a njihov se efekat međusobno dopunjuje. Budući da zajedno često nisu postojani, u Duovitu su pripravljeni odvojeno; crvene tablete sadrže vitamine, a plave minerale. U jednoj crvenoj i jednoj plavoj tableti dovoljno je vitamina i minerala za cijeli dan.

Izdvojeno iz ponude

U ponudi imamo široku paletu proizvoda, te smo odličan poslovni izbor u svim oblastima farmacije i medicine.